Effective Workplace Training


Effectieve training op de werkplek wordt bereikt wanneer er o.a. sprake is van een goede kennisoverdracht. Iedere trainer wenst dat deelnemers van de training de aangeboden kennis zo goed mogelijk kunnen onthouden. Wanneer en hoe onthoud je het meest? Een hele dag training kan soms best vermoeiend zijn. De ervaring leert dat de aandacht verslapt naarmate de tijd verstrijkt.

Volwassenen kunnen beter leren wanneer het geleerde in “kleine stukjes” wordt aangeleerd. Dan is het beter te behappen als het ware. Hoewel men trainingstijd zo effectief mogelijk wil besteden; het is belangrijk daar een balans in te vinden. Overlaad je publiek niet! Dit kan voor hen teveel zijn om te verwerken, en dan worden leerdoelen niet bereikt. Ook The Rapid Learning Institute (bekijk hieronder) pleit hiervoor.

Video: The Rapid Learning Institute [YouTube]

Dit is niet alleen van toepassing op de training, maar ook op ondersteuning op de werkplek na afloop van de training. Na de training brengen de deelnemers het aangeleerde in praktijk. Ook dan kan het best zijn dat men “even vergeten is” hoe het ook al weer moest. Dan kunnen korte (maar krachtige! 🙂 ) instructiefilms uitkomst bieden, en het geheugen weer eventjes “opfrissen”!

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)


Reacties zijn gesloten.