Teamspirit


Het is belangrijk voor de teameffectiviteit dat de teamleden geloven in elkaar en vertrouwen op elkaars kwaliteiten. De verschillen binnen het team kan juist de kracht zijn van het team, mits zij daar gebruik van maken. De juiste teamspirit kan dit stimuleren. Het teamleden zijn overtuigd dat zij dan de doelen die gesteld zijn met succes kunnen behalen. De teamleden staan open voor elkaars ideeën, en ieder teamlid wordt serieus genomen. Niet alleen voor de teameffectiviteit  is dit belangrijk.

Teamleren is een sociaal proces, en daarom spelen ook de onderliggende relaties binnen het team een rol bij teamleren. Wanneer teamleden geloven in elkaar, staat men meer open voor elkaars opvattingen, en staan zij meer open om te leren van elkaar. Hoewel teamleden erg van elkaar kunnen verschillen, kunnen zij elkaar aanvullen op diverse manieren. Wanneer teamleden op elkaars kwaliteiten vertrouwen, durven teamleden ook sneller een uitdaging uit te gaan waarbij hun kwaliteiten gebundeld moeten worden. Het team wordt sterker en wanneer het succes boekt, groeit het geloof in een succesvol team. De teamleden leren van elkaar, en het team zelf ontwikkelt zich verder om zo betere prestaties neer te kunnen zetten. En daar profiteert de organisatie als geheel van. 

Iedereen is verschillend, maar samen zijn zij het beste team dat er bestaat! 🙂

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)


Reacties zijn gesloten.