Birthday Bash


Afgelopen week ben ik alweer een jaartje ouder geworden. Leeftijd speelt ook bij leren een belangrijke rol. Niet voor niets het gezegde: jong geleerd, oud gedaan! 🙂 Het leren gaat voor je gevoel op oudere leeftijd ook niet zo makkelijk meer als vroeger. Met de leeftijd verandert ook je motivatie om te leren. Op een gegeven moment bereik je het punt: “en nu genoeg geleerd… nu de praktijk!”

Daarnaast speelt ook mee dat je als oudere, meer wijsheid hebt opgedaan, en je je dan kritischer opstelt tegenover datgene wat geleerd moet worden. Wanneer je nog jong bent, stel je jezelf nog niet snel de vragen als: waarvoor heb ik dit nodig? Waarom is dit belangrijk en wil ik dit leren? Wat kan ik ermee bereiken?

Mijn motivatie om te leren uit de praktijk (on-the-job) heeft op dit moment de meeste prioriteit. Hier hoop ik toch het meeste te halen (en te bereiken), en hier inzicht te krijgen in de manier waarop men het beste uit zichzelf haalt! Dus collega’s… daag me uit, stuur mij bij, laat me ontdekken, en support mij! Ik hoop hier echt van te leren… Je bent ten slotte nooit te oud om te leren! 🙂

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)