Perfect HRD


Wat maakt mij een HRD-professional? Na mijn studie mag ik mij officieel een HRD-professional noemen. Alhoewel mijn kennis paraat is, ben ik ervan bewust dat ik een HRD-professional meer in huis moet hebben. Wat heeft een perfecte HRD- er in huis? Daar verschillen de meningen sterk over, en is niet direct een precies antwoord op te geven. HRD is een vakgebied wat continue in ontwikkeling is. Het doel van een HRD-professional is een toegevoegde waarde te realiseren door bijdragen te leveren die leerprocessen meer inspirerend, motiverend, effectiever en/of efficiënter maken. Binnen de grote groep van HRD- professionals variëren de competentiesets in sterke mate. Dit betekent voor mij dat je je eigen professionaliteit als HRD- er persoonlijk en uniek kan maken.

Er is geen heilige graal die de ideale HRD- er omschrijft. Elke situatie heeft profijt een “andere” HRD ‘er. Het is de kracht van de professional om zich elke situatie eigen te maken, en bij te dragen op het gebied van leren en ontwikkelen. Daarbij blijft een professional kritisch op zichzelf, en daarbij continue zichzelf te sturen op groei en ontwikkeling. Want: wie zegt dat een HRD- professional zich niet open moet stellen voor leren?

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)