Leadership: A Chance To Inspire


Steve Jobs heeft kortgeleden het succesvolle bedrijf Apple verlaten. Iedereen was erg bedroefd. Men roemde hem om zijn leiderschapskwaliteiten: hij is een inspirerend persoon. Een echte leider heeft de energie om anderen te inspireren en te motiveren. De energie die deze leiders hebben , werkt vaak aanstekelijk en geeft mensen een goed gevoel. Deze leiders zijn gericht op de rol als coach in plaats van een traditionele management rol.

Hoe toont een echte leider zijn energie? Hoe weet een echte leider dat hij/zij inspirerend overkomt? Daar ben ik erg benieuwd naar.

Inspiratie is erg persoonlijk en moeilijk te vangen. Men kan inspireren door een verhaal te vertellen dat uit de diepste ziel komt, of de grootste passie is. Het zijn vaak ontroerende en indrukwekkende verhalen. Zoals bijvoorbeeld het verhaal van Steve Jobs in de video hieronder.

Video: Speech of Steve Jobs [YouTube]

,

Reacties zijn gesloten.