Knowledge Of The Keynote Speaker


Vaak gaat kennisdelen over datgene wat iemand weet of kan. Maar wat ik vaak het interessants vindt, is niet dat degene alles weet of kan maar de juiste vragen stelt, of juist dat hij iets niet weet.

Op symposia spreken verschillende personen om te delen waar zij alles van af weten. Iemand die niet de kennis in pacht heeft, maar juist het publiek inspireert door de juiste vragen te stellen vind ik heel interessant. Waar zijn waarnemingen op gebaseerd? Is dat de juiste oplossing? Hoe zeker zijn we van bepaalde resultaten? Wat zijn beperkingen en hoe kunnen we patronen doorbreken?

Hierdoor word ik geïnspireerd ‘out of the box’ te denken, en samen met de spreker en het publiek van gedachte te wisselen. In plaats van een doorgewinterde speech, deelt men vanuit verschillende disciplines hun kennis en ervaringen.

Is een groep die met elkaar kennis deelt krachtiger dan het individu dat alle kennis in pacht heeft?

Ja. Kennis ontwikkelt zich continue, en staat niet stil bij één persoon. Zodra een groep de kennis accepteert en gebruikt, wordt deze kennis waardevol.

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)