Ten Minutes Of Learning


Veel mensen tegenwoordig zien tijdens hun werk niet meer de mogelijkheid om te gaan leren. Het kost allemaal veel tijd, en ze weten vaak niet waar te beginnen. Om deze drempel te verlagen, is er een behoefte aan veel flexibiliteit en adaptief leren. Kunnen we ook eventjes tussendoor leren?

Een workshop (tijdens de conferentie Media & Learning 2011)  die dieper inging op verschillende manieren om media te gebruiken in het leren, inspireerde mij.

Tijdens een mobiele “speurtocht” bijvoorbeeld leren studenten meer over culturele geschiedenis. Ook twee andere voorbeelden passeren de revue. Deze voorbeelden vond ik inspirerend om te zien hoe nieuwe media het leren leuk kan maken, en kunnen dienen als ‘tussendoortje’ of ‘snack’.

Video: Media applications supporting learning [Vimeo]

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)