Hi Police Officer… Want To Learn Fighting?


In de jaren ’80 vonden veel mensen het optreden van de politie te hard. Het politieonderwijs sprong in op deze behoefte. Tijdens de opleiding wordt het gebruik van geweld zoveel mogelijk afgeraden, en wordt de focus gelegd op het zolang mogelijk bewaren van de rust. Daardoor ontstaat een diepgewortelde mentaliteit bij de politie om geweld zo lang mogelijk uit te stellen. Deze mentaliteit ontwikkelt zich verder. Zo ver dat tegenwoordig ook niet ingegrepen worden, terwijl dat wel zo moeten: de politie is te ‘soft’ geworden.

De balans lijkt een beetje zoek. Daarom klinkt nu de roep om steviger optreden. De politieacademie zet nu extra trainingsdagen om politie-agenten mentaal en fysiek sterker te maken. Een goede korte-termijn gedachte, maar op de lange termijn zal de academie deze balans moeten vinden op andere manieren, zoals bijvoorbeeld de gehele opleiding een metamorfose te geven, gevoed door een andere mentaliteit.

Een leerpunt is om altijd scherp te blijven op de richting die je als opleider ingaat. De richting die je ingaat, kan in eerste instantie heel goed zijn en veel succes opleveren maar je moet uitkijken dat je niet doorslaat en de balans verliest.

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)