Learning Without Frontiers


Vandaag is de jaarlijkse conferentie Learning Without Frontiers in Londen van start gegaan. Ondanks dat ik hier niet naartoe kon gaan, heb ik dit een beetje gevolgd via het Internet. De conferentie heeft verschillende thema’s in het zonnetje gezet: mobiel leren. learning games, levenlang leren, leren met Apps, leren in the cloud… het leren heeft in deze digitale wereld een hele nieuwe dimensie gekregen en daarom komt ook dit tijdens deze conferentie aan bod.

Er waren best nog interessante discussies gaande en sprekers aan het woord. Je kan de conferentie online ook volgen. Ed Vaisey was bijvoorbeeld interessant, aangezien hij mooie voorbeelden liet zien van innovaties in leren zonder fancy technologieën. Het is interessant dat in deze discussie ook deelnemers creatief zijn in het bedenken van nieuwe didactiek die past in deze nieuwe tijd. Nieuwe technologieën hebben ook profiteren van een nieuwe benadering op leren en vernieuwende didactiek.

Als ik kijk naar de sprekers voor morgen, ben ik benieuwd wanneer bijdrage van sir Ken Robinson verschijnt op het web… Ook op de TED talks verschijnt hij namelijk op inspirerende wijze. Ik ben ook benieuwd naar hoe Dr. Paul Howard-Jones de verbinding maakt tussen de werking van het menselijk brein met het spelen van spellen. En wat denk je van de ervaring van Stephen Heppell, aangezien hij volgens de site hier door velen om geprezen wordt?

Wil je ook op afstand meegenieten? Volg de live stream!

Link: Live stream Learning Without Frontiers [global platform to share knowledge, ideas and experiences about new learning]

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)