Google Science Fair 2012


In 2011 lanceerde Google de eerste wereldwijde online wetenschapscompetitie voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar oud. Deze competentie daagt jongeren uit om te experimenteren en te leren. Dit vind ik een leuke manier om jongeren te inspireren en te motiveren om meer te leren en te ontdekken. Ontdekkend leren is een van de oudste en meest voorkomende methode van leren. Daarnaast is het ook leuk dat deze online competitie het mogelijk maakt dat jongeren vanuit de hele wereld ook van elkaar leren.

Verbazingwekkend zijn dan ook de resultaten van de winnaars van vorig jaar. Eén van de winnaressen ontdekte een nieuwe manier van het behandelen van kanker! Ook dit jaar heeft Google dit initiatief gelanceerd. Wil je meer hierover weten, klik dan op de link hieronder.  

Link: Google Science Fair

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)