Repeat To Remember & Remember To Repeat


Ja ja.. nu weten we het wel! Nu heb ik dit al 10 keer gehoord. Ja, dat klopt. Soms wordt iets eindeloos herhaald voor je gevoel. Tijdens het leren is dit af en toe nodig. De herhaling zorgt er voor dat de herinnering telkens weer naar boven komt. Herhaling maakt verbindingen in de hersenen sterker en zorgt ervoor dat effectieve patronen in het geheugen ontstaan. Daardoor onthoudt je de kennis beter.

Dit is een bekende truc om kennis aan te leren. Wat zijn nu andere eenvoudige trucjes die het leren makkelijker maakt? Heel logisch: hoe beter je geslapen hebt, hoe fitter je bent. Je leert dan ook makkelijker. Ook caffeïne maakt (in een bepaalde mate natuurlijk) het leren makkelijker: je kan je beter concentreren. Ook druivensuiker geeft je hersenen energie. Ervaar het zelf.

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)