Interactive Mind Mapping


Mind mappen is een didactische werkvorm waarin je tijdens het rangschikken van de stof, oefent met de lesstof. In je hoofd kan je ook vaak niet alles overzien, en een mind map helpt je daarbij. Het eindresultaat is vaak een web van verschillende woorden.  

Je begint met een thema dat je in het midden van de ruimte (blad) dat je gebruikt. Vervolgens maak je allerlei vertakkingen naar deelonderwerpen. Werk dit zo volledig mogelijk uit. Er zijn verschillende online tools die het mogelijk maken om digitaal mindmappen te maken, waaronder Prezi. Prezi biedt mogelijkheden om de mindmap interactief te maken met o.a. videofragementen, geluidsopnamen, illustraties en “verborgen” content. Doordat in Prezi na het inzoomen op een bepaald onderwerp diepgang laat zien, kun je dit ook toepassen op de vertakkingen die je maakt tijdens het mindmappen. In de link kun je alvast een mooi voorbeeld vinden van Adam Somlai-Fiscer, bedenker van Prezi.

Link: Voorbeeld mindmap met Prezi [Adam Somlai-Fischer]

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)


Reacties zijn gesloten.