What If… Learning Becomes Natural


Laatst was ik bij een bijeenkomst waarin veel over visievorming  gesproken werd. Vier visionisten beschreven hun ‘droom’ dat zij graag over een aantal jaren werkelijkheid zagen worden. Kenmerkend was aan de ene kant de positiviteit die zij omarmden en de “wat als” mijmeringen.

De sprekers vond ik inspirerend in de zin dat zij de positiviteit geheel omarmden. In hun visie was alles mogelijk en zag men geen beren op de weg, integendeel: zij gingen juist uit van de eigen kracht. Richt je op je sterktes en niet op je zwaktes, richt je op de dingen die je wel wilt bereiken in plaats van op de dingen die je wilt vermijden. Ook gingen zij door met deze positiviteit door het zogenaamde ‘postive thinking’: heb vertrouwen, laat je niet tegenhouden, houd vol en je komt er wel! 🙂

Aan de ander kant vond ik de “wat als” mijmeringen inspirerend, want daarin komt juist naar boven dat je altijd naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen kan zoeken. In de visievorming komen dromen naar boven als: “wat als … wij alle mijlpalen bereiken die we willen?” en de vragen wanneer jouw oplossing niet werkt, dan de vraag: “wat als we iets anders proberen? Wat gebeurt er dan? En dan is het erg leuk en inspirerend om buiten de gebaande paden te kijken en zoeken van de “wat als” alternatieven die succesvol kunnen zijn.

En dan komt bij mij de volgende mijmering op: “Wat als… leren als vanzelf gaat?”

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)