Wrong About The Introvert


Susan Cain vertelt tijdens haar Ted-Talk op een innemende manier hoe introversie onderwaardeerd wordt. Introversie is juist krachtig: introverte mensen horen beter wat er tussen de regels door wordt gezegd. Daardoor zijn zij uitstekend in staat hoofdzaken te onderscheiden van bijzaken.

Introverte mensen hebben vaak een goede intuïtie en zijn in staat zich te verplaatsen in de gevoelens van de ander. Ze kunnen goed naar anderen luisteren en staan open voor vragen en problemen. Zij nemen de tijd en ruimte om te reflecteren en zijn niet bang voor stiltes.

Introversie is aangeboren. Neurologisch onderzoek wijst uit dat de hersenen van extraverte en introverte mensen verschillen. Extraverte mensen zijn minder gevoelig voor prikkels en zoeken daarom extra prikkels. Het zenuwstelsel van introverte mensen zijn gevoeliger en vermijden daarom prikkels.

Video: The power of introverts [TED]

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)