Learning At Risk


Leer je altijd volgens het boekje? Nee. Soms leer je juist van de onverwachte dingen, en leer je juist door risico’s te nemen. Zeg maar “trial and error” ūüôā¬†Uitdagingen durven aangaan, en nieuwe dingen uitproberen zijn deel van het leerproces, en¬†lang niet altijd¬†even makkelijk voor iedereen.

Hoe help¬†je lerende risico’s te nemen¬†tijdens het leren? Een veilige leeromgeving¬†is √©√©n van de¬†factoren die hier kunnen ondersteunen. Geef¬†de lerende¬†ruime mogelijkheid om verschillende punten te¬†proberen, geef¬†hen ruimte om¬†kansen te grijpen,¬†reken hen vooral niet af op fouten, √©n¬†geef hen ruim¬†de mogelijkheid om opnieuw √©n opnieuw te proberen en te oefenen!

Oefening baart kunst!

,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)


Reacties zijn gesloten.